Pages

6/26/2013

Hobbit

Foggy landscape

Rain....:D

Exhaustion

The Hobbit

Our teacher who organised the trip

Fog again...:D

My loves
On the edge
Vítek being sensual:D

On the top of the world

Me and my love
Hahaha:D 
Our guide on the left:D

Our hut and journey down I hated :D
Bored....:D

Me being sexual♥



Valentýna on our way back in train♥
 Upozorňuji, že tento článek bude trochu delší, takže pokud jste líní ho číst, dál už nečtěte:D Jenom jsem vám chtěla oznámit, že jsem byla ve Vysokých Tatrách a měla jsem se fajn.

I should warn you that this article is going to be a bit longer so if you are very lazy to read it, don't read it:D I just wanted to say that I was in Slovakia, High Tatras and I enjoyed it very much.

-------------

Musím říct, že když mi někdo oznámil, že ten výlet zvládnou i začátečníci, dost jsem se smála. Rozhodně by to nezvládl někdo, kdo nedělá žádnej sport. Tím samozřejmě nechci nikoho urazit! První dny jsem si říkala, jaká to je pohodička chodit po roztomilých cestičkách za sluníčka, ale s krosnama na zádech to bylo docela vopruz. Většinou to bylo vždycky tak, že se šlo pár hodin do jedný chaty na oběd a k večeru jsme došli do chaty na přespání. Nejvtipnější je, že člověk ušel třeba jenom pár kiláků, ale trvalo to tak milion let. Rozcestníky ukazovaly, že do chaty dorazíme za 2,5 hoďky, nééé nám to trvalo tak o hodinu navíc:D čekala jsem, že si budou lidi stěžovat, ale nakonec sme byli docela poslušní. Po horách nás prováděl takovej horal s pivním pupkem, kterej na nás mluvil polsko-slovensky, takže sem se často jenom usmívala a hm-ovala:D Dobrý, nic nepoznal...Nejtěžší túra byla den před odjezdem. To nás průvodce zatáhl na horu Rysy, která měla 2 500 metrů nad mořem. Upřímně? Mohla sem se během tý cesty posrat:D Nikdy jsem se takhle výšek nebála, hrozně se mi klepaly ruce a nohy. Krok vedle, spadnu a sem mrtvá. Ještě že byla mlha, takže jsem moc neviděla kam bych tak mohla spadnout a umřít tragickou smrtí:D Na samém vrcholku už začali všichni trochu panikařit, jak se sakra dostanem dolů. Stoupání totiž bylo fajn, ale to slejzání... Jako teď to asi vypadá, že to dost dramatizuju, ale ono to fakt jinak nejde:D Aspoň víte, že jsem přežila:) Krajina okolo krásná, jak z Hobbita!:D Taky sem trochu čekala, že třeba zhubnu kilo, ale tolik čokolády jsem v životě nikdy nesnědla jako tam. Dost mi pomohla se stresem a únavou, fakt že jo. Občas mi přišlo, že někteří moji spolužáci vnímali cestu jako jeden velkej závod. Aspoň jedna holka, která celou dobu mi šla v pátách, řikala mi jak jsem pomalá a potom když sem jí dala prostor, strhala se jak pes:D Tyhle lidi fakt miluju. Bylo mi smutno, když sme přijížděli na Hlavák, jelikož to byla fakt sranda a ráda bych to zopakovala:) Lidi na mě dost divně koukali, protože jsem byla v tý zimě oblečená v kraťáskách a takovým tričíčku plus ta krosna:D Trochu jsem nastydla no. Když jsem převyprávěla Tatry rodičům, dost na mě vyjeveně koukali a nevěřícně kroutili hlavou, ale za ten adrenalin a pocit, že jste to dokázali, fakt stálo. Za ty zničený kolena už moc ne:D


Somebody told me that the trip is for beginners. Hell no. It was meant for people who do some sport. I don't want to insult anybody, of course! First few days it was walking on forest paths so it wasn't that exhausting, however the backpacks were such a bother. We usually went for few hours to a hut to have lunch and then we proceeded to another hut to sleep there. Funny thing was that guideposts told us that we would be there in e.g. 2,5 hrs but it took us much longer. I expected people to complain but in the end we were obedient. One mountaineer guided us through the whole trip. He spoke to us in some kind of polish-slovak language so sometimes I just had to smile and nod:D The hardest hike was the day before departure. The guide took us on 2 500 metres high mountain Rysy. Honestly? I almost shit myself:D I'm not that scared of heights, but my legs and hands trembled so much that day! A step somewhere else and I would be dead. Thank God it was foggy, so I didn't see much around me. At the very top many people started to panick because we had no idea how to climb down. The way up is easy but climbing down is horror. It looks like I exaggerate but I'm not kidding:D At least you know I survived. The landscape around was beautiful, reminded me of the Hobbit. I also thought that I would lose weight a bit, but I've never eaten so much chocolate in my life as I did there. It really helped me with stress and muscle fatigue. Sometimes my classmates considered the trip as a race or something. Particulary one girl walked behind me so closely, complaining that I was going too slow, so I gave her some space. Eventually she tired herself so much, she was one of the last people bitching behind:D I really love these assholes. It made me very sad when we had to leave because it was fun and I would love to repeat the trip. It's really cold now in Prague so as I was heading home in my shorts and summer t-shirt, people stared at me very much:D As I told my parents about this trip they gaped at me in disbelief. It was worth the feeling you "achieved" something and that you pushed yourself to the edge. My knees say the opposite:D


Editing: Lightroom 4

13 comments:

  1. fotky nádherný jako vždy!
    uá,to jste si museli užít :). Jen když si představím s těma krosnama na zádech,už mě bolí :D, ale ty fotky za to vážně stojí! Bavíš mě s tvými fotkami víc a víc!!♥ vážně,nádhera. a ta poslední?jako od profíka zaměřeného na portréty :).

    ReplyDelete
  2. Nádherné fotky! V Tatrách som pár krát bola, ale na takúto veľkú túru veru nie, no rada by som išla. Priznám sa, výšky ma lákajú, ale asi by mi tiež nebolo všetko jedno pri takom pohľade :D Skvelé sú aj fotky ľudí, úplne si zachytila tie emócie :) Celé super!

    ReplyDelete
  3. Ach, dokonalost. Já jsem na takové túry dost líná, ale když už mě k tomu někdo dokope, mám pak takový super pocit :D A líbí se mi, jak jsou na horách takoví fajn lidi :)

    http://sillyopinions.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  4. WOW!! OMG! i really love these pictures!! you are great photographer!!!

    xxE

    http://eleanaspictures.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  5. Tak tohle bych asi nezvládla absolvovat :D I když za dobrej pocit a ty nádherný fotky to asi stojí :) Fotky tý krajiny jsou vážně krásný, ty jsi prostě talent a dohromady s krásným prostředím prostě nemůže nevzniknout něco úžasného :)

    ReplyDelete
  6. my naprosto zmokli pod stanem se školou, spolužačkám stálo deset cenťáků ve stanu :D ta druhá a poslední fotka je skvělá :)

    ReplyDelete
  7. To jsou úplně úžasný fotky, úžasný místo...

    ReplyDelete
  8. Ta druhá fotka a mraky jsou nejdokonalejší ♥

    A mně stačila minulé léto na fotografickém táboře v neskutečném vedru tůra po Krkonoších, přes Kozí hřbet (nejsem si jistá, jestli je to ono?). To opravdu není nic pro mě, jsem zhýčkaná městem :D

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Krásne fotky :D My sme tiež boli na výlete v Tatrách :D

    ReplyDelete
  10. Nice photos! I love the simplicity of your blog.

    ReplyDelete
  11. oh you're so good. these i love

    ReplyDelete